Έλεγχος Αποχετεύσεων με Κάμερα για τοπία υψηλής ποιότητας από τις Αποφράξεις 24-Αντωνίου

Dec 17, 2023

Στον κόσμο της αποχέτευσης, ο έλεγχος αποχετεύσεων με κάμερα αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για την επίτευξη επιτυχημένων αποφράξεων και την πρόληψη προβλημάτων. Αποτελεί μία σύγχρονη τεχνολογία που βοηθάει τους επαγγελματίες υδραυλικούς να εντοπίζουν τυχόν προβλήματα στο αποχετευτικό σύστημα και να προβαίνουν στην αντίστοιχη επέμβαση.

Τι είναι ο έλεγχος αποχετεύσεων με κάμερα;

Ο έλεγχος αποχετεύσεων με κάμερα είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για να εξετάσουμε την κατάσταση των αποχετευτικών αγωγών, των λεκάνων WC και των αγωγών υπό πίεση, σε βάθος και με την παρουσίαση εικόνας σε πραγματικό χρόνο. Η κάμερα μπορεί να διακινηθεί μέσα από τον αγωγό, παρέχοντας στον τεχνικό άμεση οπτική πρόσβαση στο πρόβλημα που ενδεχομένως απασχολεί την αποχέτευση.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, η κάμερα καταγράφει βίντεο και εικόνες, οι οποίες μπορούν να αναπαραχθούν αμέσως στην οθόνη ενός υπολογιστή. Επίσης, μπορούν να ληφθούν φωτογραφίες των πιο κρίσιμων σημείων, προκειμένου να μπορέσει να γίνει πιο διεξοδική ανάλυση και ο επισκευαστής να προχωρήσει σε σωστά μέτρα επέμβασης.

Συνέπειες της έλλειψης ελέγχου στις αποχετεύσεις

Ο έλεγχος αποχετεύσεων με κάμερα έχει ζωτική σημασία για την πρόληψη και αποκατάσταση προβλημάτων στο αποχετευτικό σύστημα του κτιρίου, ειδικά στο χώρο των κατοικιών και των επιχειρήσεων. Η αμέλεια στον έλεγχο μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπτώσεις, όπως:

  • Προστατευτική στρώσηΠροστατευτική στρώση αποχετεύσεων. Όλα τα καλοριφέρ, ακόμα και τα ισόγεια αγωγάκια, πρέπει να έχουν προστατευτική στρώση από τα διάφορα κοντέκια στο περίβλημα, τα παιχνίδια των παιδιών, τις ανηφόρες στους αγωγούς και τις διάφορες γρατζουνιές. Αυτή η προστασία μας κοστίζει πολλά χρήματα και ώρες εργασίας, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε ένα κενό χώρο σε περίπτωση που το κεφάλι δεν μπει. Επίσης, εάν δεν γίνει η μόνωση των αγωγών, ειδικά στους τοίχους, μπορούν να διαπεράσουν το γρανίτη, τον τούβλο και τη δάπεδο, προκαλώντας διάφορες βλάβες, όπως σκόνη που εισχωρεί στη γείωση, υγρασία (παρατηρείται υγρασία στο ταβάνι, ηχεία τηλεοράσεως, ανεμιστήρες) που ενοχοποιεί και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να καταρρεύσουν, χωρίς να κάνουμε ακόμα ένα ελέγχου για υγρασία.
  • Σκάλες και πατητήριαΣκάλες και πατητήρια. Όταν έχουμε ένα πλαστικό πατητήρι, η αποχέτευση μπορεί να μείνει πιο κάτω από το υψηλό αυτό σημείο, προκαλώντας χαμηλότερη πίεση και εμποδίζοντας το νερό να τρέξει με σταθερή πίεση προς το λύτρωμα. Όταν η αποχέτευση είναι υψηλότερη από τις σκάλες μπορεί να αφαιρεθεί και ένα πλαστικό χάρτινο ποτήρι, το οποίο μπορεί να εμποδίζει την περαιτέρω πρόσβαση στην αποχέτευση. Κατόπιν, αν αφαιρέσετε το μουσαμά, είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις προβλήματα με την τουαλέτα και το νερό να ανέβει επίπεδο ή,% - 2,5% - 5%.
  • Πρέπει να βρούμε τη θέση του προβλήματοςΠρέπει να βρούμε τη θέση του προβλήματος. Όταν βάζουμε μια κάμερα μέσα στο σωλήνα, ένα όργανο που έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε, όλα τα υπόλοιπα από τα μέσα μας και τις ανησυχίες μας παύουν να μας απασχολούν και φωτογραφίσαμε. Συνήθως είναι μια χαρά και όταν είμαστε έτοιμοι να θέσουμε ξανά προς το μέλλον, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Κάνουμε φωτογραφίες όλου του προβλήματος, έχουμε το δικό μας χρόνο για να το κάνουμε, κάνουμε το κεφάλι της κάμερας για να γράψουμε στον γύρο του λύτρωμα και φωτογραφίζουμε τα πάντα από ένα μέσο προς τη μία τερματική στάση.
  • Ακόμα και χωρίς πρόσβαση χωρίς να γνωρίζουμε τη θέση τουςΗ ακρίβεια του laser είναι ρευστό. Η ακρίβεια της διαθέσιμης τεχνολογίας μας είναι τόσο εξειδικευμένη όσο είναι δυνατόν και όλα τα προβλήματα λίγο πολύ μπορεί να επιλυθούν σωστά με ακρίβεια μέχρι και 1/2 mm. Έτσι, η ακρίβεια του laser, τα προβλήματα της αποχέτευσης, μπορεί να πέφτει έως και 0,5 m και να εμβαθυνθεί. Φυσικά, το κώλυμα των αγωγών της αποχέτευσης μπορεί να αγγίξει έω